<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=339551389831603&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Yritystoiminnan tehostaminen

Mitkä asiat vaikuttavat tilitoimiston valintaan?

[fa icon="calendar"] 19.12.2018 6:45 / by Laura Rinta-Jouppi

Aloittavalla yrittäjällä on monta asiaa hoidettavanaan yrityksen alkutaipaleella. Yksi tärkeimmistä on tilitoimiston valinta. Pieni galluppi yrittäjien joukossa paljasti millä perusteilla tilitoimisto ja kirjanpitäjä on valittu.

Anna K. ”Kun olin rekisteröinyt yritykseni, sain soiton tilitoimistosta. Vaikka puhelu vähän ärsytti, kirjanpitäjän aktiivisuus vaikutti lopulta positiivisesti päätökseeni. Olen ollut tyytyväinen valintaani. Saan kirjanpitäjääni aina nopeasti yhteyden puhelimitse”.

 

miten-markkinoit-tilitoimistoasiJarkko M. ”Yritin vertailla tilitoimistoja, mutta se ei ollut ihan helppoa. Harvalla yrityksellä oli selkeät hinnastot ja palvelutarjoamat esillä nettisivuilla. Lähetin muutaman tarjouspyynnön ja valitsin niistä meille sopivimman. Eniten vaikutti kirjanpitäjän osaaminen yrityksen toimialalta”.

 

Elina R. ”Yritystä perustaessani olin ihan pihalla kaikesta, luvut ja paperityöt eivät ole juttuni. Halusin kirjanpitäjän, joka osaa neuvoa asioita niin, että ymmärrän ja kenet tavoitan helposti. Valitsin tilitoimiston, mikä sijaitsee ihan lähellä. Olen käynyt siellä jo useamman kerran paikan päällä”.

 

Muita seikkoja, jotka nousivat keskusteluissa esiin olivat palveluiden sisällön avaaminen helposti ymmärrettävällä tavalla. Kullekin alalle ominaista jargoniaa kannattaa siis välttää. Palveluiden sisältöä kannattaisi avata tarkemmin, koska moni alkuvaiheen yrittäjä ei vielä tiedä mitä tarvitsee tai tulee tarvitsemaan myöhemmin. Vaikka tietoa on paljon saatavilla netistä, henkilökohtaista neuvontaa kaivataan edelleen.

 

Moni tilitoimistoyrittäjä saattaa ajatella, että hinta on tärkein valintakriteeri, mutta se ei useinkaan pidä paikkaansa. Enemmän vaakakupissa painavat tavoitettavuus, hinnoittelun läpinäkyvyys, mahdollisuus kysyä ”tyhmiäkin” kysymyksiä ja luotettavuus.

 

Juttua varten kysyin vain muutaman yrittäjän valintakriteerejä. Kannustankin kaikkia kysymään omilta asiakkailta miksi he valitsivat juuri teidät hoitamaan yrityksen kirjanpitoa. Esille saattaa nousta yllättäviä asioita, joilla voi hyvin olla markkinointiarvoa tai erottautumisvaltteja muihin alan toimijoihin verrattuna. Voit lukea toisesta blogistamme millä hinnoitteluperusteilla yrittäjät haluavat ostaa tilitoimistopalveluita.

 

Kohosales auttaa muun muassa tilitoimistojen työntekijöitä tuntikirjauksien avulla hahmottamaan mihin oma työaika kuluu asiakasprojekteissa, siten asiakkaiden tarjouspyyntöihin on helpompi arvioida tiettyihin työkokonaisuuksiin kuluvia tuntimääriä. Tilaa maksuton, henkilökohtainen Koho-esittely alta klikkaamalla.

 

Tilaa Ilmainen Esittely

Topics: Tilitoimistot, Tilitomisto

Laura Rinta-Jouppi

Written by Laura Rinta-Jouppi

Tilaa blogi sähköpostiisi