<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=339551389831603&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Yritystoiminnan tehostaminen

Aalto Yliopiston tutkimus ja myyntilaskutuksen kustannukset Osa 1.

[fa icon="calendar"] 6.1.2015 11:42 / by Koho

Blogisarjan ensimmäisessä osassa käymme läpi kuinka paljon yritykset käyttävät laskutukseen aikaa ja miksi. Seuraavissa osissa käymme läpi miten laskutusprosessi toimii yrityksissä ja miten sitä voisi tehostaa.

"Jos Koho otettaisiin pois käytöstä, olisi yritykselle pakko palkata assistentti. Tämä maksaa Suomen mittakaavassa n. 3000 € per kuukausi."

Taustaa

Olemme tehostaneet suomalaisten yritysten myyntilaskutusprosesseja ja työkaluja vuodesta 2011 lähtien. Tänä aikana olemme tavanneet yli 200 yritystä ja saaneet hyvän käsityksen toimintatavoista.

Päätimme tehdä yhteistyössä Aalto Yliopiston kanssa tutkimuksen, missä laskutukseen kuluvista resursseista tehtäisiin puolueeton tutkimus. Tutkimukseen osallistui 33 yritystä Helsingistä. Haastattelut tehtiin puhelimitse tai paikan päällä. Tulokset ovat yrityksien omia arvoita. Lopputuloksena syntyi Haaga-Helian opinnäytetyö sekä Aalto Yliopiston gradu (ei ladattavissa kirjoittaessa). 

Tunnit ja eurot

Myyntilaskutuksen kustannukset

Infograafissa on jaoteltu yritykset liikevaihdon mukaan luokkiin ja laskettu kyseisen luokan keskiarvo käytetyille tunneille per kuukausi ja laskettu siitä tuntipalkan mukaan euromääräinen kustannus.

Käytetty aika ja raha on luonnollisesti pois yrityksen tuloksesta ja pahimmillaan pois yrityksen kehityksestä.

Analyysi tuloksista

Laskujen sisältö koostuu tuntiveloitettavista asiakastöistä, kertakaupoista, läpilaskutuksesta ja kuukausiveloituksista. Aikaa kuluu siis kun organisaatio raportoi myyntejä ja aikaa sekä laskuttaja näpyttelee tiedot taloudenhallintaohjelmistoon laskuiksi.

Tuloksien perusteella on sanomattakin selvää, että myyntilaskutuksen kustannukset ovat merkittävät. Miksi näin sitten on?

  • Yritykset kasvavat kehittämättä prosesseja ja työkaluja
  • Monet eivät tiedä nykyaikaisista laskutusohjelmista ja ratkaisuista
  • Hinnoittelun, tuotteistuksen ja toimintatapojen monimutkaisuus
Joskus yrityksen hinnoittelu, tuotteistus ja toimintatavat kehittyvät niin monimutkaisiksi, että laskutusohjelmiston käyttöönotto ja automatisointi tuntuu liian vaativalta projektilta.

Etevä Tietopalveluyhtiö, mille Koho alunperin tehtiin on seitsemän hengen IT-palveluyritys. Jos Koho otettaisiin pois käytöstä, olisi yritykselle pakko palkata assistentti. Tämä maksaa Suomen mittakaavassa n. 3000 € per kuukausi (palkka + sivukulut, vuokra, kahvit, koneet yms.). Tutkimukseen heijastettuna se olisi n. puolet kuukausikustannuksista. Toinen puoli tulisi asiantuntijoiden käyttämästä ajasta myyntien raportoimiseen.

Mitä tehdä?

Tärkein asia on huomata omat parannuskohteet ja tehdä päätös asian korjaamiseksi. Ohjelmistoa etsiessä ei kannata haukata liian isoa palaa kakkua. Ohjelmisto, joka kattaisi "kaiken tarpeellisen" on todennäköisesti kallis, liian vaikea käyttää ja käyttöönotto liian haastavaa.

Lue kuinka Casvu Group tilitoimisto tehosti myyntilaskutusta.

 

 Lataa tutkimuksen tuloksista infograaffi (pdf)

 

Koho

Written by Koho

Koho on uudenajan pilvipalvelu jolla tehostat yrityksesi myyntilaskutusta jopa 90%!

Tilaa blogi sähköpostiisi