Yritystoiminnan tehostaminen

Koho-tilitoimiston toiminnanohjaus esittelee hinnoitteluoppaan

[fa icon="calendar'] 11.8.2017 15:05 / by Mikael Wallstén posted in Tilitoimistot, hinnoitteluopas

[fa icon="comment"] 0 Comments

Tilitoimiston hinnoitteluopas sisältää Tilitoimisto Rantalaisen ja Kohon näkemyksiä parhaista toimintatavoista tilitoimistoille. Oppaassa kerrotaan vaikutukset eri hinnoittelumalleilla ja ohjeistetaan hinnan muodostukseen.

Oppaan suosio yllätti positiivisesti, sitä jaettiin Taloushallintoliiton kesäpäivillä kaikille osallistujille.

Read More [fa icon="long-arrow-right"]

Kuusi syytä erottaa asiakastyöt ja työajanseuranta

[fa icon="calendar'] 15.5.2017 16:19 / by Mikael Wallstén posted in Työajanseuranta, Työajanhallinta

[fa icon="comment"] 0 Comments

Koho tarjoaa mahdollisuuden erottaa tuntikirjauksissa asiakastyöt ja työntekijän työpäiväkellon. Käytännössä Kohon työpäiväkello toimii kuin kellokorttilaite. Kun työntekijä tulee töihin, hän kirjaa itsensä työpäiväkellon kautta töihin. Työpaikalta lähtiessään työntekijä kirjaa itsensä ulos töistä. Tällä tavalla Koho pystyy raportoimaan työntekijän työssäolon minuutin tarkkuudella joka päivältä. Työpäiväkello toimii tietenkin myös mobiililla.

Read More [fa icon="long-arrow-right"]

Koho- tilitoimiston toiminnanohjaus - 7 parasta etua tilitoimistolle

[fa icon="calendar'] 9.5.2017 13:18 / by Mikael Wallstén posted in Tilitoimistot, Tuntikirjaus, Toiminnanohjaus, tuntilaskutus

[fa icon="comment"] 0 Comments

Koho-toiminnanohjaus tilitoimistoille

Koho - toiminnanohjaus tilitoimistoille tehostaa tilitoimiston arkea. Tehostus muodostuu poistamalla mahdollisimman paljon manuaalista työtä ja automatisoimalla perusrutiineja. Samalla Koho vähentää merkittävästi henkilöriskiä, kun työt ja tehtävät ovat keskitetysti yhdessä paikassa.

Read More [fa icon="long-arrow-right"]

Aalto Yliopiston tutkimus ja myyntilaskutuksen kustannukset Osa 2.

[fa icon="calendar'] 3.5.2017 21:45 / by Mikael Wallstén

[fa icon="comment"] 0 Comments

Koostimme blogin toisessa vaiheessa tutkimusmateriaaleista mielenkiintoisia faktoja, jotka kertovat kuinka paljon aikaa ja kuluu Suomalaisilla asiantuntijaorganisaatioilla myyntilaskutuksen eri vaiheisiin.

Read More [fa icon="long-arrow-right"]

Isännöintitoimiston myyntilaskutus Koholla

[fa icon="calendar'] 12.5.2015 14:46 / by Mikael Wallstén posted in Isännöitsijätoimistot, Isännöintipäivät

[fa icon="comment"] 0 Comments

Myyntilaskutuksen tehostaminen

Isännöitsijätoimistot säästävät aikaa ja saavat luotettavuutta myyntilaskutukseen. Myyntilaskutuksen tehostaminen tapahtuu Koho-ohjelmiston avulla, joka on luotu tehostamaan myyntilaskutuksen prosesseja ja rutiineja. Koho on Suomalainen pilvipalvelu, jota on kehitetty viiden vuoden ajan.

Read More [fa icon="long-arrow-right"]

Aalto Yliopiston tutkimus ja myyntilaskutuksen kustannukset Osa 1.

[fa icon="calendar'] 6.1.2015 11:42 / by Koho

[fa icon="comment"] 0 Comments

Blogisarjan ensimmäisessä osassa käymme läpi kuinka paljon yritykset käyttävät laskutukseen aikaa ja miksi. Seuraavissa osissa käymme läpi miten laskutusprosessi toimii yrityksissä ja miten sitä voisi tehostaa.

"Jos Koho otettaisiin pois käytöstä, olisi yritykselle pakko palkata assistentti. Tämä maksaa Suomen mittakaavassa n. 3000 € per kuukausi."

Taustaa

Olemme tehostaneet suomalaisten yritysten myyntilaskutusprosesseja ja työkaluja vuodesta 2011 lähtien. Tänä aikana olemme tavanneet yli 200 yritystä ja saaneet hyvän käsityksen toimintatavoista.

Päätimme tehdä yhteistyössä Aalto Yliopiston kanssa tutkimuksen, missä laskutukseen kuluvista resursseista tehtäisiin puolueeton tutkimus. Tutkimukseen osallistui 33 yritystä Helsingistä. Haastattelut tehtiin puhelimitse tai paikan päällä. Tulokset ovat yrityksien omia arvoita. Lopputuloksena syntyi Haaga-Helian opinnäytetyö sekä Aalto Yliopiston gradu (ei ladattavissa kirjoittaessa). 

Tunnit ja eurot

Infograafissa on jaoteltu yritykset liikevaihdon mukaan luokkiin ja laskettu kyseisen luokan keskiarvo käytetyille tunneille per kuukausi ja laskettu siitä tuntipalkan mukaan euromääräinen kustannus.

Käytetty aika ja raha on luonnollisesti pois yrityksen tuloksesta ja pahimmillaan pois yrityksen kehityksestä.

Analyysi tuloksista

Laskujen sisältö koostuu tuntiveloitettavista asiakastöistä, kertakaupoista, läpilaskutuksesta ja kuukausiveloituksista. Aikaa kuluu siis kun organisaatio raportoi myyntejä ja aikaa sekä laskuttaja näpyttelee tiedot taloudenhallintaohjelmistoon laskuiksi.

Tuloksien perusteella on sanomattakin selvää, että myyntilaskutuksen kustannukset ovat merkittävät. Miksi näin sitten on?

  • Yritykset kasvavat kehittämättä prosesseja ja työkaluja
  • Monet eivät tiedä nykyaikaisista laskutusohjelmista ja ratkaisuista
  • Hinnoittelun, tuotteistuksen ja toimintatapojen monimutkaisuus
Joskus yrityksen hinnoittelu, tuotteistus ja toimintatavat kehittyvät niin monimutkaisiksi, että laskutusohjelmiston käyttöönotto ja automatisointi tuntuu liian vaativalta projektilta.

Etevä Tietopalveluyhtiö, mille Koho alunperin tehtiin on seitsemän hengen IT-palveluyritys. Jos Koho otettaisiin pois käytöstä, olisi yritykselle pakko palkata assistentti. Tämä maksaa Suomen mittakaavassa n. 3000 € per kuukausi (palkka + sivukulut, vuokra, kahvit, koneet yms.). Tutkimukseen heijastettuna se olisi n. puolet kuukausikustannuksista. Toinen puoli tulisi asiantuntijoiden käyttämästä ajasta myyntien raportoimiseen.

Mitä tehdä?

Tärkein asia on huomata omat parannuskohteet ja tehdä päätös asian korjaamiseksi. Ohjelmistoa etsiessä ei kannata haukata liian isoa palaa kakkua. Ohjelmisto, joka kattaisi "kaiken tarpeellisen" on todennäköisesti kallis, liian vaikea käyttää ja käyttöönotto liian haastavaa.

Lue kuinka Casvu Group tilitoimisto tehosti myyntilaskutusta.

 

 Lataa tutkimuksen tuloksista infograaffi (pdf)

 

Read More [fa icon="long-arrow-right"]